Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Raadhuis
Dorpsstraat 9
4751 AH OUD-GASTEL

Openingstijden

Ma:
Di:
Wo:
Do:
Vr:
Za:
Zo:

Wegens vakantie gesloten tot en met vrijdag 28 juni

Slijterij 't Raadhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Domaine de Nizas | Wie Zuid-Frankrijk zegt zegt zon

Domaine de Nizas | Wie Zuid-Frankrijk zegt, zegt zon!

En dat is waar de wijngaarden van Domaine de Nizas heel veel dagen per jaar van kunnen profiteren zodat ze mooie wijnen kunnen voortbrengen. Net buiten de plaats Pézenas liggen de glooiende heuvels met wijnstokken. Waar de druiven voor de Nizas Le Clos Rouge en Nizas Le Clos Rosé te vinden zijn.

Domaine De Nizas Languedoc Rose Rouge - Exclusief topSlijter - uw topSlijter (2).png groot

Waar het begon…
De beroemde wijnmaker, François Lurton, kocht dit domaine in 2018.  François begon als ‘flying winemaker’. Hij maakte en maakt zeer fraaie wijnen van de beste druiven, waar ook ter wereld. Maar ook in Frankrijk bezit hij een aantal hele mooie wijngaarden. Hier maakt hij gebruik van de eigenschappen van het terroir en het klimaat om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te maken. De naam Lurton staat al generaties hoog aangeschreven in de wijnwereld

Toen François dit domaine kocht, werd hij vooral aangetrokken door het feit dat de wijngaarden op zeer oude vulkanische grond liggen. En oude vulkanische grond is niet zoveel te vinden in Frankrijk. Dat gaf hem een extra kick om het ware potentieel van dit exceptionele vulkanische terroir rondom Pézenas te bewijzen. En dat is gelukt! Het is de ideale plek om kwaliteitswijnen te maken met een buitengewone concentratie.

AOP Languedoc – Le Clos de Nizas

De vulkanische ondergrond komt heel goed tot zijn recht in de rode en rosé wijn van Domaine de Nizas, die ook wel Le Clos wordt genoemd. Beiden worden gemaakt met dezelfde druivensoorten: Syrah, Grenache, Mourvèdre. De rode is gul en kruidig met veel rood fruit. De rosé is ook gul en kruidig maar heel verfijnd.


785607 Nizas Le Clos Rouge-75clNizas Le Clos Rouge

De druiven worden ’s nachts -koel- geoogst; de syrah en mourvèdre ondergaan een koude schilweking (bij 12 ⁰C) gedurende 5 dagen. Een paar keer per dag loopt een deel van het sap af: zo komen kleur en de voorlopers van de aroma’s vrij. Dan wordt de temperatuur verhoogd tot de vergisting spontaan op gang komt. Zodra de gisting klaar is, wordt de hoed van schilletjes net zo vaak en lang ondergeduwd tot de juiste hoeveelheid tannine onttrokken is.

Zacht en intense tonen van rood fruit. De persoonlijkheid van Nizas Le Clos Rouge ligt in het fruit en de kruidigheid van de Syrah. Er is een mooie balans in de blend met de Grenache en de Mourvèdre. De zoetheid die de druiven van oude Grenache stokken afleveren en de levendigheid van de Mourvèdre maken een evenwichtig geheel. Een duidelijk Mediterrane wijn: genereus.

Nizas Le Clos Rosé

785608 Nizas Le Clos Rose-75cl
De syrah-, grenache- en mourvèdre-druiven worden ’s nachts geoogst en direct na aankomst gekoeld (tot 8 ⁰C) en geperst. De most ondergaat bij 8 ⁰C een statische klaring die 5 dagen duurt, waarna de vergisting begint. Na afloop van de vergisting wordt de jonge wijn overgestoken op een nieuwe tank en rijpt hij nog enige tijd op de fijne ‘lie’ die regelmatig wordt opgeroerd.

Charmante neus met bloemige en vers fruit aroma’s  (rode bessen en kersen). Deze Nizas Le Clos Rosé is mooi levendig maar behoudt tegelijkertijd zijn rondheid en finesse.

Geniet ervan met vis en schaal- en schelpdieren!

Klik hier voor alle aanbiedingen van úw topSlijter